Merhabalar Ali Bey, sizi kısaca tanıyalım?
1967 yılında Sivas'ın Gemerek ilçesinde dünyaya geldim. Aslen Yugoslavya göçmeniyiz. Boşnak bir aileden geliyorum. 1984 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda Hava Astsubay olarak görev yapmaya başladım. Bu sürede Sosyal Tesis Yöneticiliği ve Protokol konusunda uzun ve kısa süreli bir çok görevde bulundum. 2009 yılında emekli olduktan sonra yine aynı yıl içerisinde Kadir Has Stadyumu'nda "İdari Koordinatör" olarak göreve başlayıp 2010 yılı Haziran ayından itibaren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapmaya devam etmekteyim. Evliyim ve iki çocuk babasıyım.
Asker kökenli birisi olarak futbolla, sporla tanışmanız bu göreve başlamanız nasıl gerçekleşti?
Her Türk delikanlısı gibi futbola ilgiliydim. Kayseri'de ve İstanbul'da 1.Amatör kümede, ayrıca askeri görevim esnasında Havagücü takımlarında futbol oynadım. Bu göreve başlamamda ise yöneticilik vasıflarımın katkısı olduğunu düşünüyorum.
Kadir Has Stadyumu son dönemlerde ulusal ve uluslararası alanda bir çok organizasyona ev sahipliği yaptı. Bunun sebebi nedir?
Kadir Has Stadyumu, Arena konseptinde yapılan Türkiye'deki ilk stadyum. Bunun yanı sıra çalışanlarımızın sorumluluk anlayışı, teknik, idari ve alt yapı olarak FIFA ve UEFA standartlarında Türkiye'deki en modern stadyum olmamızın da katkısı oldukça fazla. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin işletmecilik anlayışı da pozitif değerlendirildi. Birçok organizasyona ev sahipliği yapmamızda bu sebepler şüphesiz etkili olmuştur.
Kadir Has Stadyumunda her hafta maç yapılmasına rağmen zemin problemi yaşanmıyor. Bunun sırrını bizlere açıklar mısınız?
İlk iki sezon zeminle ilgili sıkıntılar yaşadık. Zemin probleminin çözümüne yönelik yurt dışına giderek zemin problemlerini yerinde görme fırsatı bulduk. Almanya, Hollanda, Belçika gibi yerlerde gözlemler yaptık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde, iklim şartları yönünden olumsuz hava koşullarına sahip olmamıza rağmen ve çim ithalatı gerçekleştirmeden Kadir Has Stadyumunda her hafta bir futbol müsabakası oynatabiliyoruz.
Ali Üstünel, ünlü teknik direktör Mourinho ile birlikte. |
U-20 Dünya Kupası’nın Kayseri ilinde başarı ile gerçekleşmesi için elimizden geleni yaptık ve kendi sorumluluklarımızı yerine getirdik. FIFA delegasyonu ve Sepp Blatter olmak üzere Türkiye'de övgüyü hak eden ilk şehir Kayseri oldu. Sıkıntı diyebileceğimiz tek şey tribünlere yeteri kadar seyircinin gelmemesiydi. Bunun sebebinin de TFF'nin satış stratejisinin yeterli düzeyde olmayışı olduğunu düşünüyorum.
Kayseri'nin Süper Lig'de 2 takımı var. Bir futbolsever olarak Kayserispor ve Erciyesspor'un kötü gidişinin nedenleri nedir?
Bu sezon İstanbul'un dışından Süper Lig'de birden fazla takımla temsil edilen tek şehir Kayseri. Kayserispor çok büyük şanssızlıklar yaşadı. Yönetimin de hataları vardır elbette ama oynanan 20 karşılaşmanın çoğunda sonuca direkt etki edebilecek bariz hakem hataları olduğunu düşünüyorum.
Erciyesspor ise Süper Lig'de deneyimsiz ve zafiyetleri olan bir takım. Sezon başında iyi transferler yapmış olmalarına rağmen yaşanan uyum sorunu nedeni ile henüz istenilen performansı gösteremedi. Ama kalan 14 haftada alınabilecek 42 puan var takımlarımızın yüksek azim ve performans ile bizi üzmeyeceklerini düşünüyorum.
Röportaj: Harun YAPAR
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder